03.01.2023 64

Cumhuriyet'ten önce eğitim-öğretim belli başlı evlerde eski Türkçe ile sürdürülmekte iken, ilk mektep bugünkü Köşk sokak 26 numaradaki binanın olduğu yerde Tevfik Bey'in köşkünde açılmıştır. İlk öğretmen de İsmail Hakkı Bey olarak bilinmektedir. Sonradan bu okul Safra Köy çiftliğinin iki katlı ana binalarından birine taşınmıştır. 1948 yılına kadar eğitim öğretim burada devam etmiştir. Sonra yukarı mahallede, bugünkü okul binamızın 5165 metrekarelik sahasına köy halkının katkılarıyla taş mektep yapılmıştır. Taş mektep 3 derslikli, 3 öğretmenli 1 lojmanlı iken sonradan büyük dersliklerden birinin eninden ve iç koridordan alan oluşturularak bir derslik daha yapıldığı söylenmektedir. Bu okulda 130 öğrenci eğitim-öğretim görmekteyken, 1960 ihtilalinden sonra Amerikan yardımı ile portatif tek katlı 6 derslikli bina yapılmış, arkasından TSK'nin katkılarıyla bugün baraka diye anılan iki derslikli, çatısı saç galvaniz kaplı bina yapılmıştır.

1961 Sol Başta Okulumuzun Baş Öğretmeni Mustafa Eravutmuş

Sonradan yapılan bir baraka dersliğin ilavesiyle 20 kadar öğretmen, 800 kadar öğrenciden oluşan büyük ve tek okul olmuştur. O günleri yaşayan Sefaköylüler, Sultanmurat, Kartaltepe, Söğütlüçeşme, Beşyol ve Kanarya mahallelerinden öğrenci geldiğini söylemektedirler. Daha sonradan aynı bahçe içerisine bugünkü Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılan bina 6 derslikli okul olarak ilave edilmiştir.

1958-1970 yılları arasında okul müdürü Mustafa Eravutmuş'tur. Mustafa Eravutmuş görevi başında şehit olmuştur. 1991 yılında yeni binasına taşınan okulumuz Mustafa Eravutmuş İlköğretim Okulu adını almıştır.

Güçlendirme kapsamında 1991 yılında yapılan 30 derslikli okulumuz 2009 yılında yıkılmış, yerine 40 derslik, 2 fen laboratubarı, 1 müzik sınıfı, 1 görsel sanatlar sınıfı, 1 BT sınıfı, 2 anasıfından oluşan okulumuzun yeni binası 2011 yılında tekrar hizmete girmiştir.

Adres:
TEVFİKBEY MAH. ERAVUTMUŞ SK. MUSTAFA ERATMUS ILKÖĞRETIM OKULU BLOK NO 1 İÇ KAPI NO 1 KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL